Wordt technologie steeds duurder?

24 juli 2017

Dat is een vraag die wij onszelf maar u zich wellicht ook wel eens heeft gesteld. Hoewel u met deze vraag wellicht niet dagelijks bezig bent is het gezien de digitalisering van het bedrijfsleven wel een belangrijke vraag. Hoe zorgt u dat uw digitale bedrijfsmiddelen up-to date zijn en welk prijskaartje hangt daaraan vast?

Een terugblik naar het verleden

De intrede van het massale gebruik van mobiele telefonie is nu ongeveer 15 jaar terug. Toen Nederland massaal de mobiele telefoon inkocht waren deze apparaten in de meeste gevallen gratis. Mobiele telefoons zijn veranderd in Smartphones en deze kleine computers kunnen uiteraard een heel stuk meer. Maar met het toevoegen van functionaliteiten is ook het prijsniveau toegenomen! Waarbij vroeger een mobiele telefoon zo ongeveer gratis was bij een abonnement, betaal je nu flink bij voor een toestel.

Invloed van connected devices

Digitale apparatuur heeft een belangrijke rol in ons leven en werk. Zo behoort de mobiele telefoon samen met de tablet en laptop tot de standaarduitrusting van menig werknemer. Deze trend wordt mede gevoed door de komst van de millenials op de arbeidsmarkt, zij zijn gewend aan het gemak van connected devices en verwachten bij hun werkgever dezelfde technologische mogelijkheden. Een “gedateerde” Smartphone van 3 jaar oud behoort niet tot de arbeidvoorwaarden echter brengt de continue vernieuwing van deze noodzakelijke apparatuur een forse terugkerende investering met zich mee.

Investeringskosten opvangen | Van bezit naar gebruik

Om dit probleem op te vangen is het mogelijk om afscheid te nemen van het traditionele bezit van digitale apparatuur maar over te stappen naar het betalen voor het gebruik daarvan. Zo is er geen sprake van hoge investeringskosten en is er mogelijkheid tot beschikking over nieuwe digitale producten waarmee medewerkers veilig en vooral productief kunnen werken.

Benieuwd hoe u met een slimme investering de veiligheid en productiviteit van uw medewerkers kunt verbeteren? MKB Smart Digital heeft ervaring met het ontzorgen van organisaties met digitale en financiële oplossingen.

Deel: