Een betrouwbare expert

5 september 2017

Enorme boetes, reputatieschade en een vertrouwensbreuk met je klanten. Maar toch: Google eens op ‘datalek’ en een lijst van duizenden resultaten verschijnt direct op je scherm!

Kredietgegevens van klanten van een grote autodealer. Foto’s gekoppeld aan e-mailadressen uit een photoboot (in goed Nederlands een fotohokje). ‘Slimme’ technieken van een energiebedrijf die op het gebied van privacy niet zo slim bleken te zijn. Zomaar een greep uit de vele voorbeelden van datalekken. Een belangrijke oorzaak hiervan is onprofessionele recycling van IT-apparatuur.

En juist die recycling van IT-apparatuur groeit enorm. Niet verwonderlijk, want naast de grote voordelen voor ons milieu levert het ook economisch veel op; afgeschreven apparatuur behoudt restwaarde waardoor sneller overstappen naar nieuwere, modernere toepassingen mogelijk wordt. Zo is het steeds eenvoudiger doorlopend gebruik te maken van de zich in snel tempo ontwikkelende digitale innovaties. Wachten op het einde van de afschrijfperiode van verouder(en)de apparatuur is immers niet meer nodig.

Digit-all haakt naadloos aan op deze snelle groei van de circulaire economie. Een combinatie van kennis en ervaring op het gebied van digitalisering enerzijds en facilitering anderzijds stelt bedrijven en organisaties in staat om te allen tijde te beschikken over de modernste digitale toepassingen. En vanzelfsprekend maakt naast advies, aankoop, installatie, financiering en verwijdering ook professionele vernietiging en recycling een wezenlijk aandeel uit van dit unieke concept!

Zoals COMPUTABLE onlangs al stelde in het artikel ‘Vernietiging van IT-apparatuur: wat je allemaal tegen kunt komen op Ebay’: neem een betrouwbare expert in dienst om data te wissen. Ik zou graag een stapje verder willen gaan: neem een betrouwbare expert in dienst om je hele digitalisering te regelen!

We horen het graag!

Deel: