Maasstad Ziekenhuis

Een scherp financieringsvoorstel met een vaste prijs per maand

Het Maasstad Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis in Rotterdam-Zuid. Het ziekenhuis wil de kwaliteit van leven van patiënten verbeteren. Zij doet dit vakkundig en zorgzaam. Werkend vanuit de waarden: betrouwbaar, deskundig, verbindend, ambitieus en gastgericht.

Het Maasstad Ziekenhuis is een fusieziekenhuis (Sint Clara Ziekenhuis & Zuiderziekenhuis), dat sinds 2011 is gevestigd op de locatie Zorgboulevard Rotterdam. Het ziekenhuis heeft een grote stap gezet in groei en in kwaliteit.

Het Maasstad Ziekenhuis werkt sinds 2014 samen met Econocom Healthcare. De financieringsmarkt werd verkend, omdat de banken de ziekenhuizen adviseerden elders naar financiering te zoeken. Dankzij het snelle schakelen en scherpe aanbod is de keuze op Econocom Healthcare gevallen. Direct kon een groot deel van de medische en ICT-apparatuur in het contract worden verwerkt.

JCI-keurmerk

In 2014 is het Maasstad Ziekenhuis volwaardig lid geworden van de Samenwerkende Topklinische opleidingsZiekenhuizen, met in huis diverse expertisecentra (onder andere het Brandwondencentrum en  Robotexpertisecentrum). Het ziekenhuis behaalde als eerste niet-academisch ziekenhuis in Nederland het JCI-keurmerk (Joint Commission International). Een hoogstaand internationaal keurmerk voor kwaliteit en veiligheid.

Een ander uniek project is de HIX-implementatie; het Maasstad Ziekenhuis werkt samen met het Ikazia Ziekenhuis, Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis en het Spijkenisse Medisch Centrum aan een nieuw elektronisch patiëntendossier. Het doorverwijzen van patiënten is dan gemakkelijker zonder het maken van onnodige zorgkosten voor extra diagnostiek.

De uitdagingen

Maasstad Ziekenhuis wordt door de banken uitgedaagd om op zoek te gaan naar een alternatieve vorm van financieren om zo de financiële ratio’s te verbeteren.
Kwaliteit continu blijven verbeteren, en het streven naar innovatie en state-of-the-art apparatuur.

Aanbod Econocom Healthcare

Een scherp financieringsvoorstel met een vaste prijs per maand voor zowel medische als ICT-apparatuur, waarbij alle activa ondergebracht worden in een contract

met meerdere looptijden. Het Maasstad Ziekenhuis hoeft hierdoor niet met meerdere partijen afspraken te maken.

Voordelen Econocom Healthcare

  • Flexibiliteit en open communicatie over de behoefte van het Maasstad Ziekenhuis en hoe Econocom Healthcare daarin voorziet
  • Heldere afspraken en snel schakelen
  • Scherp aanbod dankzij de nauwe en onafhankelijke samenwerking met verschillende partijen

Jordy Selhorst (links) & Frank Verkoeijen, beiden concern controller bij het Maasstad Ziekenhuis: 

“Dankzij de oplossing van Econocom Healthcare heeft het Maasstad Ziekenhuis meer tijd om zich te kunnen focussen op het verbeteren van de kwaliteit. Dankzij het nieuwe HIX (Healthcare Information X-change) en ERP (Enterprise Resource Planning) kunnen we onze patiënten nog beter helpen. Dit is de basis waarop we de komende jaren verder kunnen bouwen, om zo de kwaliteit van de zorg te blijven bewaken.”

www.maasstadziekenhuis.nl

Deel: