Gemeente Haaksbergen

Ledverlichting in sporthallen

De gemeente Haaksbergen is eigenaar van twee sporthallen: de Els en de Bouwmeester. Sinds kort zijn deze hallen volledig voorzien van ledverlichting. Dit levert een energiebesparing op en lagere onderhoudskosten. Belangrijk is dat de kwaliteit goed is en de verlichting blijft voldoen aan de eisen voor binnensportaccomodaties.

Niels Hartlief: “Ledverlichting is een grote investering. Zelf kopen en installeren is duur. Via de leaseoplossing van Gemlease zien we de besparing direct. Niet alleen op energiegebruik, maar ook op de vervanging in uren. De leasekosten passen goed binnen het reguliere budget. Nu hebben we gegarandeerd 10 jaar werkende verlichting.”

Ellen Prent, wethouder Financiën, Economisch beleid, Ruimte en Duurzaamheid:

“Het initiatief is ontstaan vanuit onze ambities op het gebied van duurzaamheid. Al bij de laatste coalitieonderhandelingen kwam naar voren dat dit een belangrijk aandachtspunt is, in tegenstelling tot de jaren hiervoor.

Onze hoofddoelstelling is om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. We weten niet volledig wat dit gaat inhouden. Daarom kijken we pragmatisch iedere twee jaar wat we concreet kunnen uitvoeren.

Dankzij de leaseoplossing van Gemlease is het snel mogelijk om uit te voeren. Ledverlichting is een grote investering. Dankzij de leaseoplossing was het mogelijk om direct te starten.”

Niels Hartlief, beleidsmedewerker sport:

Het vervangen van de reguliere tl-verlichting moest elke drie jaar plaatsvinden. De sporthalbeheerders moesten de vervanging via de zolder van de sporthal uitvoeren, dat maakte het erg arbeidsintensief en duur. Voskamp Duurzaam kon voor ons in de bestaande armaturen ledverlichting plaatsen. Via hen is het contact met Gemlease ontstaan. Na berekening van de kosten en de opbrengsten was snel duidelijk dat we meteen kunnen besparen op energie- en onderhoudskosten.

De leaseoplossing van Gemlease omvat zowel de aanschaf alsook het onderhoud en levert een belangrijke bijdrage aan onze klimaatdoelstelling. Zo hebben we altijd gegarandeerd werkende ledverlichting.

www.haaksbergen.nl

Deel: