Gemeente Roermond Venlo Weert

De continuïteit van ICT-diensten moet gegarandeerd zijn.

De continuïteit van ICT-diensten moet gegarandeerd zijn. Het ondersteunt ten slotte alle andere processen.

De continuïteit van ICT-diensten moet gegarandeerd zijn. Het ondersteunt ten slotte alle andere processen.

Samenwerking op ICT-gebied

In 2013 hebben de Limburgse gemeenten Roermond, Venlo en Weert na intern onderzoek, besloten samen te werken op het gebied van ICT. Er werd gestart met aanbestedingstrajecten op het gebied van ICT en dataverbindingen. Momenteel delen en beheren deze drie gemeenten hun ICT infrastructuur.

Efficiënt inspelen op exponentiele groei van technologische mogelijkheden

Roermond was al langer klant bij Gemlease en tijdens het haalbaarheidsonderzoek werd besloten om te kiezen voor leasen als financieringsoplossing voor ICT-investeringen, omdat de mogelijke besparingen voor alle deelnemers duidelijk waren. De voordelen liggen op het gebied van flexibiliteit, gemakkelijke bedrijfsvoering, snelheid en innovativiteit. De ICT- en digitale mogelijkheden groeien exponentieel hard. Om daar snel en efficiënt op in te spelen, is lease de meest logische oplossing.

K3; Kwaliteit verhogen, Kosten en Kwetsbaarheid verlagen

Het gaat over K3 in de zin van: Kwaliteit verhogen en Kwetsbaarheid en Kosten verlagen. Onze samenwerking wordt met zeer veel interesse gevolgd door collega-gemeenten. Want iedereen heeft te maken met dezelfde problematiek en uitdagingen. Ik begrijp dat sommige collega’s huiverig zijn voor het verliezen van grip op de ICT-organisatie. Ik merk dagelijks de grote voordelen die het biedt.
In de aanbesteding is direct gekozen voor de lease van met name hardware maar ook diensten zoals migratie, data-opslag en implementatie. Voor Venlo en Weert hebben we gekozen voor een sale & leaseback constructie waarbij het leaseback bedrag is gebruikt om de kapitaallasten te verlagen / af  te schrijven.

Frank Stege, kwartiermaker ICT Regio NML (Venlo, Weert, Roermond):

De leaseconstructie van Gemlease zorgt voor perfecte ontzorging. En het helpt gemeenten bij hun plicht om zo efficiënt mogelijk om te gaan met belastinggeld.

www.roermond.nl

www.venlo.nl

www.weert.nl

Deel: