JSG Maimonides

‘We zijn een school, geen automatiseerder of verzekeraar’

Superschool

Als ik Iris Eshel spreek, rector van Maimonides, is de school zojuist verkozen tot superschool van het jaar. Volgens het scholenonderzoek van Elsevier heeft de Joodse school in Amsterdam de minste zittenblijvers en de hoogste examencijfers op de afdelingen havo en vwo. Op de website joods.nl merkt Iris op positief verrast te zijn: ‘Wij waren niet op de hoogte van dit onderzoek, en hadden ook geen kennis van de maatstaven van Elsevier. Het nieuws kwam dan ook als een leuke verrassing.’

Volop automatiseren

Vervolgens legt Iris uit wat de aanpak van Maimonides is op het gebied van ICT. Zij geeft aan dat Maimonides volop aan het automatiseren was en een leverancier én financier zocht voor de ICT-infrastructuur. Een eerdere fase met netwerkvervanging was met een andere partner georganiseerd, maar dat verliep niet naar wens. Maimonides was op zoek naar een constructie met goede technische, financiële en logistieke ondersteuning.

Snel en interessant aanbod

Die combinatie lukte uiteindelijk (nog) niet. Maar toen er in medio 2018 toch contact kwam met Econocom, bleek dat Econocom | PlanIT@School wel heel snel kon schakelen en een scherp voorstel aanbood. De financiering kon tegen een hele lage rente via Econocom geregeld worden. ‘Zo spreid je de aanschaf uit over meerdere jaren en gaan kosten mee als operationele kosten in plaats van kapitaallasten. Zeer overzichtelijk en fijn voor een kleine school als de onze. En als je dan precies weet wat je wilt hebben, is het alleen nog een kwestie van leveren’, aldus Iris.

Wens voor totaalaanbod

De relatie met Econocom | PlanIT@School is tot nu toe voornamelijk financieel. Dat verloopt erg gemakkelijk en efficiënt maar de insteek is om alles onder 1 dak te krijgen; ‘Niet alleen levering van de apparatuur en financiering maar ook het vooraf meedenken, de installatie en het onderhoud daarna wil ik graag bundelen’. Digit-all van Econocom biedt dit nu aan op basis van een abonnementsvorm, waarbij gebruik in plaats van bezit centraal staat.

Servers en laptops zijn inmiddels vernieuwd. Het concept met ‘bring your own device’ werkt prima voor de brugklas en komt de komende jaren verder de school in. Voor andere leerlingen is er nu een laptopkar met refurbished laptops beschikbaar. Dit systeem werkt naar volle tevredenheid.

Wel lusten, geen lasten

Als trend ziet Iris binnen de onderwijssector dat scholen steeds meer kiezen voor wel de lusten maar niet de lasten van automatisering. ‘Onze school staat voor kwalitatief goed onderwijs, de rest is dienend en ondersteunend. Wij zijn zeker geen automatiseringsbedrijf of verzekeraar!’ Het totaalconcept Digit-all van Econocom | PlanIT@School speelt daar optimaal op in.

De argumentatie om te kiezen voor PlanIT@School op basis van snelheid en prijs geldt volgens haar nog steeds. ‘Bij vragen volgt ook altijd snel reactie. Je voelt je ook als relatief kleine klant serieus genomen. Econocom is er zowel voor grote als kleine scholen.’ En dat sluit weer mooi aan bij de slogan van de school: ‘een kleine school voor een grote toekomst’.


Meer over deze bijzondere school

Joodse Scholengemeenschap Maimonides in Amsterdam is een brede Joodse school met zo’n 150 leerlingen die midden in de samenleving staat en waar regulier onderwijs hand in hand gaat met het Joodse leven en Joods onderwijs. De school hecht aan een open, positieve sfeer op een school waar mensen respectvol met elkaar omgaan. 

Maimonides is een moderne en ambitieuze school die leerlingen opleidt tot de wereldburgers van morgen. Kinderen worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen, te leren over de wereld en te kijken welke bijdrage ze kunnen leveren.

Als toekomstgerichte school speelt ICT een belangrijke rol in het onderwijs. Maar naast het werken met de computer is er veel aandacht voor samenwerken, presenteren, onderzoeken, kritisch denken en zelfstandig werken.


 

Deel: