Kindante

Onderwijsstichting Kindante: “Met financiële ruimte moet je slim omgaan. PlanIT@School past daarbij.”

Onderwijsstichting Kindante bestaat uit 30 basisscholen, 3 scholen voor speciaal basisonderwijs en 2 scholen voor speciaal (voortgezet) onderwijs in Zuid-Limburg en is voortdurend in ontwikkeling om leerlingen vernieuwend en passend basisonderwijs te bieden. De afgelopen 3 jaar hebben 32 Kindante scholen via het PlanIT@School abonnementsmodel iPads aan hun leerlingen gefaciliteerd.

Met enthousiasme vertellen Ed ToussaintSr. Adviseur ICT-Onderwijs en Barry Deguelle – Financieel Manager van Kindante hoe de kennismaking met PlanIT@School drie jaar geleden begon met de implementatie van enkele Gynzy iPads in pilots op scholen. Deze constructie beviel goed en spreidde zich binnen de scholen als een olievlek uit. Inmiddels heeft Kindante via PlanIT@School een abonnement voor meer dan 4000 Gynzy iPads lopen.

 

Toegevoegde waarde

Wat was voor Kindante de grootste drijfveer om de Gynzy iPads te gaan gebruiken? Adviseur ICT Ed licht toe: “zowel leerling als leraar hebben echt alleen maar voordeel van deze methode. De docent volgt live hoe een leerling de lesstof verwerkt of oefent en kan direct inspelen op het verbeteren van vaardigheden. Of juist meer uitdaging bieden aan een snelle leerling, want de Gynzy software kan volledig gepersonaliseerd ingericht worden.

Daarnaast betekent het voor de docent zelf ook een stukje ontzorging en tijdswinst. Het werk is gelijk nagekeken en de oefeningen passend bij ingestelde leerdoelen,  kunnen waar gewenst gelijk aangepast worden. Ook voor parttime docenten is deze methode handig; er zijn veel minder ‘bijpraatsessies’ nodig voor docenten die niet fulltime op school aanwezig zijn. Zij volgen de voortgang van hun leerlingen eenvoudig via het Gynzy dashboard en weten zo gelijk wat een kind heeft gepresteerd. Uit de praktijk: Ook de leerlingen zelf werken graag met de Gynzy iPad. “Als ik sommen ging maken in een boek, leek dat altijd véél meer dan via de iPad. Dit is veel motiverender!”, legt een kind op een Kindanteschool uit. Zijn buurman vult daarop aan: “Als ik in een boek de eerste som fout maakte, maakte ik vervolgens álle sommen fout. Dan kwam ik daar later pas achter als de juf de sommen had nagekeken. Nu word ik meteen geholpen en gecorrigeerd. Daar leer ik van en kan ik de verdere sommen wél goed maken!”

Daarnaast heeft ieder kind een eigen iPad met talloze mogelijkheden en diverse apps die het hedendaagse onderwijs kunnen ondersteunen.(Programmeren & Coderen, filmen en monteren, digitale geletterdheid etc. etc.)

Stichting Kindante koos heel bewust voor de Gynzy iPads. Juist doordat de slimme Gynzy software continu mee ontwikkelt. Verder sterkt dit Stichting Kindante in haar visie om te kunnen differentiëren in onderwijs. Zo springt niet ieder kind over dezelfde lat maar bieden Kindantescholen steeds meer en steeds passender onderwijs.

 

Bedrijfsvoering steeds professioneler

De bedrijfsvoering in het onderwijs professionaliseert snel.

Kindante wil de mogelijkheid hebben om zonder problemen het aantal iPads te kunnen wijzigen. Om hierbij financiële consequenties minimaal houden is de abonnementsoplossing van PlanIT@School passend. Geen bezit, maar gebruik.  

Financieel Manager Barry: “Er is veel controle op budgetten en met je financiële ruimte moet je slim omgaan. Fijn is dan als je met partijen werkt die hierin kunnen ontzorgen.”

 

Flexibiliteit en service

Een aantal Kindante basisscholen bevinden zich in een krimp-regio. Barry: “Soms houden we op een school iPads over of komen wij er juist een aantal te kort. Door de flexibele abonnementsoplossing van PlanIT@School kunnen iPads altijd direct overgezet worden van een krimpende school naar een groeiende school.”

Ook verdere service is hierbij belangrijk vinden de mannen: “Het contact verloopt uitstekend. PlanIT@School regelt aan de achterkant dat alles is uitgevoerd en zorgt daarbij dat het administratieve aspect te allen tijde klopt. Dit is erg belangrijk voor een soepele bedrijfsvoering. De verwerkingstijd is kort; als ik een aanvraag doe voor een paar extra iPads liggen deze binnen een paar dagen klaar voor gebruik. Dit gaat echt heel snel. Er wordt met ons meegedacht en een maatwerkoplossing is altijd mogelijk. Deze kennis en wendbaarheid is essentieel voor ons, want het belang van kwaliteitsonderwijs voor het kind staat altijd voorop.”

 

Rust en tijdswinst

Kindante is blij met de combinatie Gynzy en PlanIT@School. “Deze abonnementsoplossing helpt ons bij het bieden van de kwaliteit waar wij ons hard voor maken. Leerlingen worden op een passende manier uitgedaagd en onze leerkrachten op diverse manieren ontlast. Gynzy houdt een vinger aan de pols wat betreft de software en middels PlanIT@School is service en flexibiliteit geen issue. Een prima regeling dus!”

Deel: